Rotary Herne

Rotaryclub Herne-Markvallei vierde onlangs haar dertigjarig bestaan. De Club telt 26 actieve leden uit diverse beroepsmiddens.

Op basis van de ledenbijdragen, de opbrengst uit thema-avonden, sponsoring en fondsenwerving steunt zij financieel de werking van organisaties en verenigingen, die zich inzetten voor de opvang en begeleiding van mindervaliden, sociaal achtergestelden, eenzamen en mensen in financiële nood.

Deze steun heeft meestal een structureel karakter, maar kan ook toegekend worden aan sociale projecten die een dringende oplossing vereisen.

Rotary International

Op 23 februari 1905 richtte Paul Harris in Chicago (USA) Rotary op met de idee om mensen met verschillende professionele achtergronden samen te brengen, ideeën uit te wisselen en zich in te zetten voor een betere samenleving. Rotary International is sindsdien vertegenwoordigd in 200 landen en is uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 1,2 miljoen leden, die verenigd zijn in meer dan 35.000 lokale clubs.

"Rotariër zijn, betekent ten dienste staan van de gemeenschap, aan networking doen en nieuwe vrienden maken, zowel in eigen streek als in het buitenland."

- Mercy Bannerman, Rc Accra-Airport (Ghana)

"Voor mijn man en mij is Rotary eerst en vooral een levenswijze, die wij al ons hele leven trouw zijn."

- Julia Gereda de Carlin, Rc Monterrico-Surco (Peru)

"Bij Rotary staat dienstverlening voorop. Je wordt geen Rotariër om daar zelf beter van te worden, maar omdat je anderen iets te bieden hebt. Je zult versteld staan hoeveel voldoening dat oplevert."

- Liz Smith, Rc Detroit (Michigan, VS)

Sponsors

Logo Fiboca Logo Immo Expert Logo kbc halle Logo Fiducaire Bosmans Logo Julien Cornelis Logo Rudi Weverbergh Logo Bmw Vandeperre Logo garage marc Logo Ter Heyde Logo Schoukens Logo Immo Marc Logo Garage Sterckx Logo kbc pepingen